Aanhouding na gebruik lachgas

De politie Zaanstreek-Waterland meld het volgende via hun facebook account

Zaanstad – Vanmorgen troffen wij een 20-jarige Zaandammer op een parkeerplaats van een tankstation aan de A8. De bestuurder zoog aan meerdere ballonnen gevuld met lachgas tijdens onze controle. Naast hem op de bijrijdersstoel stond een grote fles met lachgas.
Omdat deze stof mogelijk de rijvaardigheid beinvloedt, hebben wij de bestuurder een rijverbod van 6 uur gegeven. Na een half uur keek de agent of de auto nog op dezelfde plaats stond. Dit was niet het geval: de auto was verplaatst en stond aan de andere kant van het tankstation. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder de auto had verplaatst. Ook nu was hij weer vrolijk bezig met het verkeerd om opblazen van ballonnen.
Wij hebben de bestuurder aangehouden en overgebracht naar bureau Zaandijk. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen en wij hebben proces-verbaal opgemaakt alsmede een melding aan het CBR.