Twee lokale PVV fracties in Purmerend

Purmerend – Vandaag is tijdens de commissievergadering samenleving duidelijk geworden dat de PVV Purmerend zich afsplitst in twee verschillende fracties.

Foto: Haico Kats

Soenjoto en van Dongen niet present in het nieuwe jaar
Tijdens de commissievergadering samenleving van 10 januari was Nicole Moinat aanwezig. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig. De namen op het scherm in de raadszaal laten zien hoe de drie PVV-ers op dit moment verder gaan.

De strijd begon half december, toen Soenjoto en Van Dongen bekend maakten Moinat uit de PVV Purmerend te zetten. Kort daarop sprak Ilse Bezaan, Statenlid voor de PVV Noord-Holland, haar steun uit naar Nicole Moinat. Op 20 december zat Moinat als fractievoorzitter in de raadsvergadering op het gemeentehuis. Soenjoto en Van Dongen waren toen ook al niet aanwezig.